Zhroucení burzy a dolaru 2013

06.07.2012 20:41

Čína je dnes ve spotřebě ropy na druhém místě za USA a její energetické zásoby nestačí na pokrytí její ekonomické expanze, musí si tudíž  zajišťovat stále více dodávek a lovit v cizích vodách jako je Venezuela, Střední východ, Afrika atd. Čína zasazuje klín geopolitické strategii USA, tedy též ve smyslu vetování v  RB OSN ohledně dění v Sýrii.

V Sýrii každé malé dítě ví, že protivládní akce a masakry jsou akcemi Al-Káidy. Na světovém jevišti vidíme výměnu hegemona (USA) a hroucení petrodolaru. Jsme již za Ropným zlomem 2006 (Hubbertova křivka) a bitva o černé zlato nabývá na intenzitě.

Země BRICS (budoucí tahouni světové ekonomiky) mají zájem sesadit dolar jakožto rezervní světovou měnu a prosadit měnu novou. Ovšem toto USA nemůže připustit - to by byl jejich bankrot. USA má též své zlaté Amero plány!  

Selhání trhu a kolaps finančního systému nebude způsoben tím, že FED nebude chtít půjčit nekryté natisknuté dolary ECB nebo že nebude mít vůli bruselská byrokratická politickoideologická diktatura pumpovat do ekonomik kapitál! (euroval - z kapes daňových poplatníků).

Tyto finanční války a jejich intenzitu odstartuje teroristický útok na LOH v Londýně 2012 nebo rozsáhlý al-kájďácký masakr fundamentalistických Saudů, CIA, Talibánců nebo izraelského Mosadu v Sýrii či Íránu. Na základě toho proběhne vojenská intervence ze strany Izraele pod ochranou NATO a USA s reakcí Ruska a jeho spojenců.

K nové světové monetární trasformaci 2013 je zapotřebí devalvace měn, hyperinflace (QE3), bídy, zhroucení burzy se spekulujícími akcionáři na Wall Street vlastnící ISDA (Mezinárodní asociace swapů a derivátů). Nastane prudké, až o 100% zvýšení cen PHM a jeho nedostatek na trhu.

Důležitou roli zde sehraje Hormuzký (25 % světové ropy) a Thai-wanský průliv kontrolovaný americkou námořní flotilou. Ohledně thai-wanských vod jsou Číňané velmi obezřetní!

Dohady, co se týče zdrojů ropy, budou na mezinárodní scéně nabývat na důležitosti.

Ropa, současné tempo těžby, podíl na světových zásobách - duben 2012:

1) Saudská Arábie 2) Venezuela 3) Írán 4) Irák 5) Kuvajt 6) Spojené Arabské Emiráty 7)  Rusko 8) Libye 9) Kazachstán 10) Nigérie 11) Kanada 12) USA 13) Katar,…

Jaké bývalé prosovětské státy jsou USA a OSN předemokratizovány?  Které státy jsou obchodováním s černým zlatem nakloněné Číně a obchodu bez dolaru?