Že by ten Klaus měl zase pravdu?

10.01.2013 18:48

 

Klaus lže! Klaus se vymlouvá na neexistující judikaturu soudu. Rozhodnutí soudu ve Štrasburku se netýkaly věcí trestněprávních! Opravdu? Tak si vy všichni moralisté pěkně sedněte na zadek a vedle sebe si vezměte Václava Moravce, Martina Komárka, kulturní národní frontu a všechny ty rádoby experty, kterým se při možnosti kritizovat Klause objevil rudý hadr před očima.
 
 
Rozsudek Evropského soudu pro lidská práva z roku 2005 proti České republice ve věci dlouhého řešení trestní věci. Soud rozhodl v trestní věci ve prospěch Českou republikou obžalovaného v kauze Moravia banky s tím, že bylo porušeno právo na to, aby jeho záležitost byla projednána v rozumné lhůtě soudem, který rozhodne o podloženosti všech obvinění v trestních záležitostech namířených proti němu. A to nešlo ani o těch šest let, natož osm!
 
 
„TÍMTO SOUD JEDNOMYSLNĚ
1. Prohlašuje stížnost za přijatelnou vzhledem k újmě vzniklé z důvodu příliš dlouhého trvání trestního řízení a
2. Rozhoduje, že došlo k porušení článku 6 odst. 1 Úmluvy;
3. Rozhoduje,
a) že obhajující Stát musí vyplatit stěžovateli do tří měsíců ode dne, kdy bude rozsudek definitivní podle článku 44 odst. 2 Úmluvy, 5 000 EUR náhradou za hmotné i morální škody a 4 000 EUR na poplatky a soudní výlohy, navýšené o jakoukoli částku, nutnou pro daňové vyrovnání; tyto částky budou převedeny do národní měny obhajujícího Státu podle sazby platné k datu na řízení.
b) že ode dne vypršení této lhůty až do vyplacení budou tyto částky navyšovány o jednoduchý úrok podle sazby úvěrů Evropské centrální banky platné pro dané období a navýšen o tři body v procentech;“
 
Čekám sérii omluv věhlasných ústavních právníků, odborníků na evropské právo, sociologů, politologů, blogerů, novinářů, České televize, senátorů v čele s Gajdůškovou. Vlastně nečekám. Na tohle nikdo z vás nemá koule, na rozdíl od toho, co jste za žumpu předvedli do teď.
 
Až zase budete chtít hnát někoho k odpovědnosti za dlouhotrvající spory a pořádat mediální lynč, vykašlete se na Klause a ptejte se v terénu kdo z obviněných zná koho za soudce nebo policistu, s jakým státním zástupcem jeho advokát slaví narozeniny, s jakým soudcem jezdí na dovolenou, případně proč politici rozprášili fungující tým policistů těsně před tím, než mohlo dojít k obvinění u korupčních a finančních kauz, dotýkajících se jejich přátel, zatímco noví policisté se museli znovu seznamovat s desítkami tisíců stran spisů.
 
Sakra, nemohu si odpustit takovou taškařici závěrem... že by ten Klaus měl zase pravdu? 
 
Zdroj: https://euportal.parlamentnilisty.cz