Velký bratr se chlubí, že bude brzy vědět, co si myslíte

04.08.2012 09:17

Velký bratr se zatím jen dívá. Až si na něj zcela zvykneme, přestane se „jen dívat“ a začne otevřeně odhalovat a zavádět svou distopickou totalitní představu společnosti. A vy v ní s největší pravděpodobností nejste – to berte jako kompliment. Je naprosto nezbytné vést ve společnosti debatu o tom, co vše necháme mocenskou strukturu bezostyšně implementovat pod záminkou „bezpečnosti.“ V Německu také nepřišli před pětašedesáti lety o své svobody přes noc, ale plíživě, potichu a systematicky. Totalitní režimy se dostávají k moci skrz apatii svých občanů, kteří nevidí historické paralely a postupně se smiřují s dalším a dalším omezováním osobních svobod. Když si pak někteří uvědomí svou chybu a rozhodnou se nakreslit tlustou čáru do písku, bývá už pozdě. Infrastruktura všudypřítomné kontroly je již vybudována, široká veřejnost je navyklá na neexistenci práva a soukromí a kdokoliv s uniformou či plastovým odznakem je považován za nadčlověka, kterého se zákon netýká. Nedovolme, aby se totéž stalo i u nás. Tím nemyslím jen Českou Republiku, ale celý transatlantický systém. Amerika i Evropská Unie se s ledovým klidem, organizovaně a vědecky přetváří na společnost, kterou si nedokázal představit ani Eric Blair (George Orwell) ve svém díle 1984. Každý totalitní režim nejvíce ze všeho touží po uvěznění myslí svých obětí. Žádné obří armády pak nejsou zapotřebí. Perfektní otrok je ten, který věří tomu, že je svobodný. Pro ty, kteří nahlédnou za závěsy, je pak připraven ten klasický „fyzický“ aparát totalitního režimu. S dnešními technologiemi a technologiemi, které budou dostupné za nějakých 10-20 let, už nejspíš nebudete před Velkým Bratrem v bezpečí ani uvnitř svojí vlastní mysli. Pokud spadneme do takové pasti, bude téměř nemožné se z ní vymanit – jakkoliv těžké je to už dnes.

Policie ve Spojených státech nasazuje skenery – nejen na letištích – ale také ve vlacích, autobusech, přepravních lodích, na sportovních událostech a dokonce i na ulicích.

TSA – Transport Security Administration je agentura provozovaná Ministerstvem vnitřní bezpečnosti Spojených států – tedy tím samým ministerstvem, které označuje ‘milovníky svobody’ za teroristy. Byla vytvořena krátce po 11. září a jejím oficiálním účelem je hlavně monitorovat bezpečnost leteckého provozu. Ve skutečnosti se ale má TSA postupně rozšířit do všech ostatních forem přepravy (vlaky, dálnice), což už ostatně dělá. S postupem času se pak má rozšířit na ulice, do obchodních domů a dokonce i na školní plesy. Nebude existovat způsob, jak se novému Gestapu vyhnout. Na obrázku jsou její mikrovlnné ‘porno’ skenery a molestace celého těla včetně genitálií – to vše jen pro Vaší bezpečnost – nikoliv jako vězeňský trénink, který Vás má naučit podrobit se naprosto čemukoliv – pokud to má uniformu a plastový odznak. To co dnes dělá TSA na věřejnosti by si Stazi (německá tajná policie) nikdy nedovolila – alespoň ne na veřejnosti.