USA - Pentagon: Napadneme Sýrii, abychom mohli bojovat s Al-Káidou (kterou tam podporujeme)

04.08.2012 14:25

Al-Káida je takovým švýcarským nožíkem určeným pro destabilizaci. Jednoduše řečeno, je to nástroj k vytváření krizí, které umožňují mocenské struktuře nabídnout svá „řešení“ v různých souvislostech.

Dnes ‘rebelové’ v Sýrii, včera ‘povstalci’ v Libyi, předevčírem teroristi ve ‘válce proti teroru.’ Předtím spojenci proti Srbsku (bez ohledu na jakou stranu konfliktu se stavíte), v 80-tých letech bojovníci za svobodu. Přízračný nepřítel, udajně řízený Usámou Bin Ládinem a prvotřídními džihádisty jako byl Anwar al-Awlaki (který pár měsíců po 9/11 večeřel se smetánkou v Pentagonu a který pracoval pro FBI) je ve skutečnosti jen prodlouženou rukou zahraniční politiky Spojených států a Pentagonu. Al-Káida je přesouvána na geopolitické šachovnici dle pokynů svých majitelů v kruzích západních mezinárodních tajných služeb. Jedná se o jeden z největších vládních podvodů, který předčí snad jen podvod s „lidmi zaviněným globálním oteplováním.“ Přesto je tato taktika jednou z nejstarších triků ve sbírce všech mocichtivých států.

I člověk, který jen zběžně čte zprávy je otevřeně informován o tom, že Spojené státy ovládaly síly Al-Kájdy v Libyi, a byly jejími otevřenými spojenci. “Rebelské” síly Al-Kájdy byly doslova letecky dopraveny do Sýrie a opět se otevřeně staly spojenci západu k plánovanému svržení Assada. Duševní schopnost double-thinku je nezbytná k přijetí kontradikce záměrného podporování nepřítele Spojených států číslo jedna ve své trvající válce proti terorismu (což je samo o sobě oxymoron, neboť válka je teror na profesionální úrovni). Assadova Sýrie je jen dalším dominem v oficiálních válečných plánech, jak je to popsáno v dokumentu Path to Persia (Cesta k Persii).

Zcela jasně vstupujeme do nové fáze ve válečné propagandě vůči Sýrii, která je ohlašovaná novým obratem v rétorice estabilishmentu NATO. Ten se nyní rozhodl využít přítomnost bojovníků Al-Kájdy v Sýrii, z nichž mnoho bylo dopraveno do země vzdušnými silami NATO, jako ospravedlnění pro širší vojenský útok.

Celé měsíce se média estabilishmentu snažila marginalizovat přítomnost a vliv rebelů Al-Kájdy jakožto prostředku k legitimizaci snahy Svobodné syrské armády (FSA) k svrhnutí prezidenta Bashara Assada, kterou NATO podporuje.

 

I přes nespočet bombových útoků a vražd zaměřujících syrský režim byl fakt, že bojovníci Al-Kájdy stojí za většinou násilí, považován za tabu. Některá mainstreamová média raději preferovala spin konspiračních teorií, že za bombovými útoky stojí Assadovy síly, než aby musela přiznat pravdu.
 
Nyní mainstreamová média připouštějí, že Al-Káida stojí za většinou proti-Assadského násilí v Sýrii a že syrská opozice je z větší části vedená bojovníky Al-Kájdy, kteří jsou podporovaní rebely podporovanými Spojenými státy.
 
Jako by toho nebylo málo, vysoce postavení funkcionáři Spojených států, jako velvyslankyně Susan Rice a samotný Bílý Dům teroristickým bombovým útokům v Damašku v podstatě zatleskaly.