Strykery doprovází lehká radiace? Vláda ČR neměla možnost průjezdu konvoje zabránit, ani kdyby chtěla. O plánu se dozvěděla až jako poslední. Vítání zbraní dětmi připomíná propagandu Hitlerjugend!

30.03.2015 20:47
O nás bez nás. Tak by se dala nazvat situace, která předcházela vstupu amerických vojsk na území České republiky. Jak naší redakci sdělil důvěrný zdroj z okolí vlády, o přejezdu amerických vojsk přes Českou republiku bylo rozhodnuto již v polovině února a tato skutečnost byla české vládě oznámena vojenskou nótou z velení Severoatlantické aliance v Bruselu. Zděšení, které zavládlo na úřadu vlády, by se dalo nejlépe vystihnout slovem „panika“. Narychlo připravené schválení ze strany vlády, bez účasti parlamentu a bez projednání bezpečnostním výborem, mělo zamaskovat naprostou zoufalost a bezzubost české vlády ve věci garance suverenity českého území.
 
Ubermacht und Drang Nach Osten!
 
Česká média vykreslují americká vojska, která přinesla jen v Iráku smrt stovkám tisíc civilistů, jako vojska vyšší moci, nadřazeného zájmu naší vlasti, doslova hotový „ubermacht“ a „lebensborn“. Ale mnohem více by mělo občany zajímat, jaké postoje a názory zůstávají v hlavách mnoha českých občanů. Doslova mne vyděsil názor pana Adamuse z Klubu vojenské historie v Ostravě, který uvedl pro server Novinky
 
„Vztah dětí ke zbraním, moci naší strany a lidu musí být pěstován a vštěpován při každé příležitosti, při každé vojenské přehlídce, při každém vytažení naší vlajky na stožár. Protože už nikdy v budoucnosti tito naši následníci nebudou mít takovou lásku ke zbraním a válce za spravedlnost jakou mají dnes jako děti…  J. Goebbels, Volkischer Beobachter, 1937
 
Pan Adamus přiznal, že z lidí, kteří proti konvoji protestují, mu je smutno. „Protože přeci jenom jsou to naši spojenci, a to co předvádí část naší populace, to je ostuda pro náš stát. Ti lidé by se měli nad sebou zamyslet a uvědomit si, na které straně stojí naše republika,“ řekl.
 
A přesně tento postoj vystihuje českou národní povahu, díky které naší zemi okupovalo až tolik vojsk. Chápete ten problém českého národa? Pořád hledáme, na čí stranu se přidáme. Komu máme lézt do zadnice, komu máme poklonkovat a na koho se máme spoléhat s obranou vlastní země. Jak je možné, že nás tolik baví stavět se do role figurky, jednou černé, jindy zase bílé? Proč nemůžeme mít zemi a vládu, která je suverénní a nepřiklání se na stranu nikoho? V Rakousku, se kterým máme historicky spjatou historii, to jde. Ve Švýcarsku to jde. Proč ale Češi, kteří zažili už tolik selhání vojenských aliancí, které nám nepomohly, anebo rovnou nás okupovaly, stále musí dokola a dokola opakovat stejné chyby?
 
NATO provádí nejagresivnější politiku od II. sv. války. Politiku, která by už dávno přerostla v ozbrojený konflikt s Ruskem, pokud by u moci v Moskvě byl nějaký jiný prezident (generální tajemník) starého sovětského střihu. Česká politická reprezentace neustále hovoří o bezpečnosti, ale přitom ta samá reprezentace se zasadila o likvidaci ozbrojených sil naší země za posledních 25 let. Kde je smysl toho, že nejprve se o obranu země připravíme a poté se musíme spoléhat na cizí armádu, aby nás ochránila?
 
Země, která nikdy neměla hrdiny v pravý čas
 
Když jsem dnes viděl propagandistické záběry vojáků, jak berou do náručí malé české děti, připomnělo mi to podobné záběry spanilé jízdy Wehrmachtu z 15. března 1939. I tehdy němečtí vojáci uspořádali na Zbraslavi, v Jihlavě, v Olomouci, v Brně a v dalších městech vojenské přehlídky, vojáci se fotografovali s dětmi na tancích a všeobecné lidové veselí bylo podtrženo sugestivním hlasem redaktora filmového týdeníku, který oznamoval „přátelské spjetí lidu s německou brannou mocí“.
 
"Když demokracie umře, na jejím hrobě začnou pochodovat boty vojáků. Když není mír, začnou politici hovořit o bezpečnosti a obraně. Když není bezpečnost, přijde ohrožení. A hned potom válka…" (Emil Hácha)
 
Česko je rozkradená země, která za posledních 25 let přišla o veškerý svůj národní majetek. Žádná jiná země ve Střední Evropě není více ožebračená, než ČR. Naší zemi nepatří už ani vodní zdroje. Nepatří nám pozemky, lesy, zámky, orná půda. Ale úplně to první, co počátkem 90. let bylo nutné udělat, aby naší zemi mohli zahraniční investoři a cizí banky převzít, to byla likvidace naší armády, která jako jediná by mohla rozkradení naší republiky zabránit. Ze čtvrt miliónové armády s mohutnou válečnou výzbrojí zbyl dnes pazneht, ohořelé a ohlodané torzo v podobě expedičního asistenčního sboru pro potřeby americké armády. To i ti Sověti nám nechali větší armádu během fungování Varšavské smlouvy.
 
Pokrytectví vlády ČR, které spočívá v přenášení obrany naší vlasti na cizí vojenské těleso, tedy NATO, je zlovolná taktika, která naší zemi činí maximálně zranitelnou. Nemáme sílu na odpor. Nemyslím tím sílu na odpor vůči nepříteli, ale ani na odpor vůči spojencům.
 
Přehlídka dragounů zahalená do závoje s radiací?
 
Jeden z našich čtenářů (který je bývalým zaměstnancem JE Dukovany) dnes „vítal“ americký konvoj na přechodu v Náchodě svým dozimetrem. Při průjezdu jednoho ze Strykerů zaznamenal zvýšenou radiaci. Je to potvrzení toho, že americké stroje převáží anebo nedávno na cvičení používaly munici s ochuzeným uranem. Jak je možné, že stroje neprošly při vstupu do republiky radiační detekcí? Americká armáda používá běžně tuto munici, např. irácká Faludža je dodnes natolik radioaktivní, že některé čtvrti jsou dosud neobyvatelné. To je pozůstatek mohutné ofenzivy americké armády z let 2003 až 2004, které se účastnilo také mnoho Strykerů.
 
Náš informační zdroj z generálního štábu AČR nám dnes situaci komentoval: „To je pro mne nová informace. Měřit jejich stroje na radiaci by možné bylo, ale bylo by to projevem nedůvěry. Nemyslím, že k tomu dojde. Kdyby americký konvoj převážel třeba i jaderné hlavice, my to nemáme jak zastavit, protože to oni (Američané) můžou. V rámci platných smluv o přesunech vojsk amerických ozbrojených sil v Evropě my nemáme oprávnění přesun jejich techniky blokovat, musí nás jen informovat. Američané na Baltu myslím cvičili s municí s ochuzeným uranem, takže nějakou reziduální radiaci ty stroje vykazovat mohou, ale moc to nebude, každopádně děti by němely mít ke strojům přístup, protože si můžou třeba olíznout prsty potom, co se dotkly části transportéru, kde můžou být zachycená rezidua po použité munici s ochuzeným uranem během cvičných střeleb a nikdo neví, co to udělá s organismem…“
 
Redakce AE News nemá důvod předpokládat, že by vozy Stryker představovaly nějaké zdravotní riziko pro občany v ČR, ale obecně platí, že ty vojenské vozy prošly operacemi i v Iráku a určitá zvýšená radiace u některých strojů může pocházet ještě z doby, kdy ty vozy sloužily tam. Americká armáda v Iráku použila za dobu svého působení více než 300,000 nábojů s ochuzeným uranem a reziduální zbytky na povrchu vozů přetrvávají i více než 30 let. Zvýšenou radiaci tak mohou některé vozy Stryker vykazovat, ale zdraví by to nemělo ohrozit.
 
Vítání zbraní dětmi a jejich rodiči je projevem nezodpovědnosti, ale také národní neuvědomělosti. Česko nemůže přežít jako národ, který se bude stavět na jednu nebo druhou stranu dvou velmocí. Česko nikdy nebylo zemí dobyvatelů, na rozdíl od Poláků a jejich dobyvatelských knížat. Na rozdíl od Němců nebo Francouzů, nebo od Britů. Naše budoucnost je založena na podobné mentalitě, jakou mají Rakušané, kteří mají prakticky totožnou povahu jako Češi.
 
Česko by mělo být neutrálním mostem mezi východem a západem. Je to přesně ta pozice, která jako jediná nám zajistí bezpečnost a prosperitu. Nicméně k prosazení takové vize je nutné změnit vládu, režim u moci, ale hlavně a především myšlení občanů. Nelze se divit, že nás čas od času někdo okupuje, když si čas od času vybíráme stranu, na kterou se přidáme. Tyto výběry mají a budou vždy mít ale jenom jeden konec, ten špatný. Konec v podobě konfrontace, okupace anebo války. Copak jsme se nepoučili? Nestačilo nám spojenectví s Francií a Británií ve 30. letech a následná zrada? Nestačila okupace 1939 a éra Protektorátu? Nestačila okupace v roce 1968? Mír se nedá zajistit vojenskými přehlídkami. Řekněte to svým dětem a všem těm občanům, kteří vítají americké zbraně podobně jako ty německé v roce 1939.
 
Zdroj: https://aeronet.cz/news/