Polsko: prolhaná česká média opět mlčí

30.11.2012 21:14

 

Lžimédia, vytvářející v ČR matrixovou iluzi reality, už nás neinformují ani o dění v sousední zemi, se kterou máme druhé nejdelší společné hranice. V Polsku proběhla 11.11. (jaké to mystické datum) u příležitosti Dne nezávislosti masivní protestní demonstrace, která vyvrcholila dramatickým střetem s policií. Došlo i na střelbu gumovými projektily. Polsko není Súdán, kde pro nás může být vraždění tamních civilistů americkým drony poněkud vzdálené téma. Polsko je sousední spřátelená země a přesto naše média mlčí. Obrázky nespokojenosti a protestu proti Evropské Unii a globální vládě jsou cenzurovány vlastníky médií. Skutečnost, že se tyto informace neobjevují ani ve veřejnoprávních znamená, že ani tato nejsou nezávislá, ale plní politickou objednávku. Jaký je rozdíl mezi komunismem a evropským kolektivismem v otázce práva na vyvážené informace? Žádný.
 
Objevují se informace, že počátek násilností jinak poklidného protestního pochodu byl vyvolán policejními provokatéry. Důvody provokace je těžké v tomto informačním vakuu odhadnout, ale po podobných událostech vždy následují opatření, která omezují občanská práva,svobodu shromažďování a podobně. A antiglobalistická a euroskeptická opozice je v Polsku velmi silná, takže důvody, proč utáhnout šrouby, by se našly. Koneckonců při leteckém neštěstí u Smolenska tragicky zahynulý polský prezident Lech Kaczyński byl velmi silným odpůrcem Evropské Unie. Však se na jeho pohřeb neobtěžovali dostavit ani představitelé nejbližších zemí (kvůli erupci sopky na Islandu se nad Evropou v době pohřbu nelétalo).
 
Velkým euroskeptikem je i bývalý premiér Polska Leszek Miller, se kterým v prosinci 2003 spadla helikoptéra týden před summitem premiérů EU na němž se Leszek Miller chystal spolu se španělským premiérem torpédovat tehdejší návrh evropské ústavy. Přežil a na zasedání se nechal dovézt na pojízdném lůžku. Ve Španělsku pak týden před volbami 11.3. 2004 bouchly vlaky (lidem řekli, že to byla al Kaida kvůli účasti Španělska na kampani v Afghanistánu) a euroskeptický premiér José Maria Aznar Lopéz prohrál volby ve prospěch eurohujera Zapatery. (Mimochodem 11.3. je taky pěkné datum. 11.3. 2011 udeřila na Japonsko tsunami a bouchla Fukušima). Ale zpět k Polsku.
 
Není důležité jestli s důvody demonstrace, názory a hesly, která ji provázela souhlasíme nebo ne. Podstatné je, že naše média neplní svou společenskou funkci a každý z nás by si měl položit otázku: Proč to tak je? Něco skrývají? Mají nějaký důvod, proč nás udržují v nevědomosti? Zkuste si odpovědět každý sám.