Past na Klause. A co když to mělo být úplně jinak?

03.10.2012 18:02

 

Co by se stalo, kdyby ochranka sejmula chrastavského atentátníka a vzápětí se zjistilo, že střílel maketou? Měli bychom na talíři českou verzi Pussy Riot. Zmarněný mladý život proti hanebnému panchartovi ...
 
Jako obyvkle se U nás vzápětí po incidentu objevily zveřejněné odposlechy, aby bylo hned každému jasné, jak to vlastně bylo. A aby nikoho ani nenapadlo, že to asi bylo jinak.
 
varianta A
 
"Atentát" proto (zatím) dopadl tím nejlepším možným způsobem: Televizí Nova "Dopadený" atentátník se prohlásil za  komunistu, prezident utrpěl zřejmě jen nějkou modřinu a ochranka, která je od toho, aby zabránila nejhoršímu svou funkci splnila.
 
Pokud tedy veděla, co činí.
 
Představme si "očekávaný průběh" (varianta B) : "Komsomolec" v maskáčích vytáhně bouchačku k nerozeznání od vražedné zbraně, bodygárd nečeká a mládežník v tu ránu leží prezidentovi u nohou s dírou v hlavě.
 
"Zachráněný" prezident  chválí svoje hochy "dobrá práce, kluci, dostanete prémie ...!", a netuší, že jsou to jeho bezmála poslední slova v úřadě. Ohledávající okrskový policista totiž právě rozechvěle hlásí do televize Nova, že "atentátník" měl na hlavu státu nachystán nějaký neškodný flusbrok. 
 
Startuje kampaň : Bestie Klaus = nepřítel EU, nevěřící  kazatel globálního neoteplování, zloděj čilského pera, který nerozezná špinavé peníze od čerstvě vytištěných, haličský žid a antisemita, ruský agent, homosexuál a antihomosexualista, četnář jedné knihy, chovatel smečky Weigla, Hájka a Jakla, kryptokomunista a Putinovec, falešný prznitel odkazu Václava Havla ... atd. ... je vinen smrtí odvážného pouličního performera, vtipného žertéře, šprýmaře, nekonformního umělce, prozápadního bojovníka za svobodu a demokracii, která je v Klausově zkorumpovaném režimu krutě a nestydatě pošlapávána.
 
Pokrokový umělec bude nominován evropským parlamentem na Sacharovovu cenu, na Letnou bude vztyčena na portál tunelu Blanka jeho socha v maskáčích a  s pistolí (autor David Černý) a Klaus konečně pod tlakem rozhořčené a znechucené veřejnosti 17. listopadu 2012 abdikuje a za svoje zločiny se bude zpovídat před hágským tribunálem.
 
Do úřadu nastupuje nucený správce ("úřednický") prezident Honza Fišer alias Adam Anna Barbora Škrla, protože jinak by ho národ těžko zvolil.
 
Intrika Kuřimské výzvy (KUŘVA) pod ideovým vedením brněnského ilegála Josefa Škrly klapla; kdyby ovšem ochranka "zasáhla."
 
Ale ochranka nezasáhla. A Klaus - politik díky duchapřítomné ledabylosti ochranky žije.
 
To jsou paradoxy.
 
A varianta C ?
 
V Chrastavě na mostě nebyl prezident ale "nývlt" = dvojník, na kterého je střílet povoleno.
 
 
Pravidelného čtenáře tohoto občasníku chrastavský incident nemohl překvapit.
 
Bylo jasné, že to přijde, čekalo se jen na to kdy.