Pád budov WTC

11.07.2012 16:14

V 8 hodin,46 minut a 40 vteřin zasáhlo letadlo linky 11 American Airlines severní věž Světového obchodního centra a způsobilo  rozsáhlé poškození  mezi 93. a 99. poschodím.V 9:03 ráno naráží let 175 United Airlines do jižní věže.Obě věže se po prvním nárazu značně zatřásly,ale okamžitě se vrátily do původní konstrukční polohy.Proč?Protože byly navrženy tak,aby se takto chovaly v případě nárazu letadla.Budovy byly navrhnuty tak,aby odolaly nárazu jednoho i více letadel.Obě věže byly postaveny velmi pevně,jako strom,ve kterém jsou propojená vlákna a můžete ho proto ohýbat,a s tímto pohybem se vypořádá.

Přesto se však 56 minut poté,co let 175 narazil do jižní věže,budova náhle zřítila sama od sebe.V 10:28 se sesula i severní věž.

S oficiálním odůvodněním nevysvětlitelného zřícení věží WTC přišel Národní ústav pro standardizaci a technologie (NIST).Od roku 2002 až do roku 2006 zkoumali demolici světového obchodního centra a došli k závěru: zřícení věží způsobila kombinace nárazů letadel spolu s následným požárem (NIST).

Ani před ani po 11.září se nikdy nestalo,aby se budova s ocelovou konstrukcí zřítila kvůli požáru.

V roce 2005 došlo v Madridu k velkému požáru.Hořel tam mrakodrap a byl jako obrovská pochodeň hořící 20 hodin.Hořel 20 hodin v kuse.Po požáru ale nosná konstrukce budovy zůstala stát.Mrakodrap se nezřítil.Věž Windsor,Madrid,leden 2005.Při tomto požáru měly plameny ílé zabarvení.To znamená,že tam bylo hodně kyslíku.Když se ale podíváte na plameny ve věžích WTC v New Yorku,uvidíte,že plameny jsou tam tmavě rudé a kouř černý.Z požáru věží WTC unikal tmavě šedý a těžký,téměř černý kouř.Z toho je zřejmé,že oheň měl málo kyslíku.

Podle oficiální verze (NIST) ocelová konstrukce věží v jednu chvíli povolila.Ztratila svou konstrukční pevnost,kterou měla před požárem.To vše prý díky enormně vysoké teplotě.Ale je v tom háček.Některým lidem se podařilo dostat dolů až z vrcholu věže a projít místem,kde byl oheň nejsilnější.Jak se jim to podařilo?Teplota uvnitř budovy tudíž nemohla být extrémně vysoká,jinak by lidé nemohli stát v místech,kde naratilo letadlo.

Teploty byly velmi nízké - nebyly dost vysoké na to,aby ocel byť jen změkla.