Manévry NATO v Čechách! Připravují západní elity válku s Ruskem?

08.04.2015 20:50
V úterý v České republice začalo vojenské cvičení Severoatlantické aliance. Jde o manévry pod názvem Nobel Jump, jehož se účastní příslušníci speciálních jednotek rychlého nasazení nesoucí malebné jméno Very High Readiness Joint Task Force. Její vytvoření bylo dohodnuto v září 2014 na summitu ve Walesu, a to v reakci na ukrajinskou krizi. Cvičení na našem území potrvá do čtvrtka.
 
Národní demokracie má ve svých programových zásadách požadavek vystoupení z NATO a vyhlášení neutrality České republiky. Proto musíme toto cvičení důrazně odmítnout. Vzhledem k charakteru nově vytvořené speciální jednotky, která bude v případě rozhodnutí proti skutečnému či domnělému nepříteli nasazena jako první a která čítá na pět tisíc vojáků se zálohami v počtu dalších 25 tisíc, se oprávněně obáváme, že může být v rámci ukrajinské krize využita k zásahu proti Rusku.
 
Cvičení Nobel Jump následuje jen pár dní po spanilé jízdě amerických vojsk naším územím, jež mělo české občany zastrašit a ukázat jim, kdo je u nás ve skutečnosti pánem. Je třeba zdůraznit, že to kromě komunistické strany byla pouze Národní demokracie, která proti bezskrupulózní americké demonstraci síly aktivně protestovala, a neváhala se dokonce konvoji postavit do cesty. Na nebezpečí manévrů těchto dní už pak kromě nás neupozorňuje nikdo.
 
Ukazuje se tak zcela jasně, kdo je ochoten a připraven hájit zájmy České republiky a její svrchovanost. Budiž proto dění poslední doby poučnou lekcí pro všechny občany naší země, jimž její osud není lhostejný. Jsme s vámi – buďte s námi!
 
Ladislav Zemánek, místopředseda Národní demokracie
 
Zdroj: https://aeronet.cz/news/