Kriminalita

20.07.2012 22:41

 

Lidé potřebují práci,aby přežili.Podstata je ta,že tento systém musí skončit,jinak nikdy nebudeme svobodní a technologický pokrok bude neustále ochromován.Mnoho dnešních povolání nebude mít v ekonomice založené na strojích důvod pro svou další existenci.Například profese související s penězi,reklamou,a i celým právním systémem.Protože bez peněz by se velká většina zločinů nikdy nestala.V podstatě všechny formy kriminality jsou důsledkem peněžního systému,ať už přímo,nebo pod tlakem nedostatku peněz.Proto by zákony eventuálně mohly "vyhynout".

Člověkem vytvořené zákony jsou pokusem vypořádat se s opakujícími se problémy.Neví se,jak problém vyřešit,tak se udělá zákon.

Počet vězňů neustále roste,statisticky vzato,většina z těchto lidí je nevzdělaná a pochází z chudých poměrů.A navzdory propagandě a prevenci,jsou to právě tyto poměry,které přivádějí lidi ke kriminálním a násilným činům.Společnost ale odhlíží od tohoto problému a dívá se úplně opačným směrem.

Soudní a vězeňské systémy jsou pouze dalšími příklady toho,jak se naše společnost vyhýbá zkoumání primárních příčin takového chování.

Na policii a věznice se dávají milióny ročně a pouze zlomek z toho se investuje do boje proti chudobě - jednomu ze základních důvodů,proč vůbec kriminalita vzniká.

A dokud budeme žít v ekonomickém systému,který preferuje a skutečně vytváří pocit nedostatku i nedostatek sám,kriminality se nikdy nezbavíme.