Finanční holokaust: podvody bank a banksterů uvrhly do chudoby 100 milionů lidí, mnoho z nich zemřelo

25.08.2012 07:31

 

Podvod způsobil jak velkou depresi, tak i dnešní finanční krizi a ekonomika se nikdy nezotaví, pokud nedojde k jeho potrestání.
 
Podvod je obchodní model, který přijaly za svůj velké banky!
 
Oficiální politikou Obamovy administrativy je zamítnutí trestního postihu v případě podvodu. Je to skutečně tak. „Hlídací psi“ v D.C. jsou natolik zkorumpovaní, že je lze podplatit tak snadno jako policisty v banánové republice třetího světa.
 
Mluvčí na Wall Street a v D.C. předstírají, že finanční podvody (jako Libor) jsou „zločiny bez obětí“.
 
Světová banka nicméně uvedla, že finanční krize – víte, ta, která byla způsobena finančním podvodem – uvrhla do bídy 64-100 milionů lidí.
 
Jiné odhady jsou však ještě mnohem vyšší. Například jedna studie z roku 2009 odhaduje, že pouze v Asii bude do chudoby uvrženo 140 milionů lidí.
 
Agentura AP v roce 2009 oznámila že:
 
Globální finanční krize přinesla hlad rekodnímu počtu, 1 miliardě lidí...prohlásil v pátek v Římě zmocněnec Spojených národů pro potraviny.
 
To jistě neznamená, že lidé budou mít méně peněz na zábavu a na luxusní zboží. Vyšší míra chudoby s sebou ponese vyšší míru předčasných úmrtí.
 
Jak poznamenaly Los Angeles times:
 
„Zdá se, že chudoba, jako zdravotní zátěž, předčila kouření, obezitu a faktor vzdělání a může člověku potenciálně ubrat 8.2 roku kvalitního zdraví“.
 
Toto není nějaký abstraktní koncept. Mnoho dětí zemře díky podvodům Wall Street.
 
Podle studie Spojených národů bude mít globální finanční krize, která zmítá Wall Street a evropským bankovním sektorem dopad na životy těch, kteří jsou nejvíce zranitelní. Tato krize uvrhne do naprosté chudoby miliony lidí a povede k úmrtí tisíců dětí.
 
Tato zpráva zdůrazňuje pravděpodobný nárůst kojenecké úmrtnosti o 200.000-400.000 a uvádí, že podvýživa děti, která je již na vzestupu, bude jedním z hlavních důvodů dětské úmrtnosti.
 
Nejvíce zasaženy budou rozvojové země, nicméně vzrůstající chudoba a hlad se šíří rovněž v USA, v Británii a v dalších zemích prvního světa.
 
Paul Moore – bývalý vedoucí oddělení pro odhad rizika v bankovní a pojišťovací společnosti HBOS - prohlásil:
 
Tato finanční krize vedla k největší humanitární katastrofě od druhé světové války...Stáváme se svědky „finančního holokaustu“, jenž byl způsoben bankstery a pokud nedojde k fundamentální změně celého systému, budou jeho výsledkem miliony mrtvých.