FBI slíbila 29letému imigrantovi platit jeho matce „mučednické posmrtné odškodné“ $1000 měsíčně až do její smrti, pokud spáchá sebevražedný bombový útok v hlavním městě

17.09.2012 17:52

 

Dostane 25 let. Aneb krásná ukázka toho, proč jsou sting operace (operace s agenty provokatéry) špatný nápad.
 
Jste tajná služba a potřebujete vypadat užitečně? Posunout agendu? Tady je návod:
 
Najděte nějakého nebožáka, ideálně v těžké životní situaci a s IQ < 90
Kupte mu pár piv, získejte si jeho důvěru, slibte mu hory doly..
Důkladně ho psychologicky zpracujte, dejte mu maketu bomby (nebo bombu skutečnou, podle toho, o co vám zrovna jde..)
Pošlete ho na cestu a za prvním rohem mu nasaďte želízka
Profitujte (v tomto případě v oblasti reputace)
 
ALEXANDRIA, Virginie. (AP) — Soudní dokumenty odhalily, že FBI v průběhu své sting operace přislíbila imigrantovi „mučednické posmrtné odškodné“ ve výši $1,000 měsíčně – ten se pak nakonec nechal přesvědčit k tomu, aby se šel odpálit do hlavního města.
 
Nad 29letým Aminem El-Khalifim, který žil v Alexandrii až do svého zatčení v únoru, bude vynesen rozsudek federálním soudem v pátek. Přiznal se již v červnu.
 
V soudních dokumentech El-Khalifiho právníci říkají, že jejich klient obdržel během šestiměsíčního vyšetřování od agentů v utajení více než $5,700 v nákladech na živobytí. Také mu bylo přislíbeno, že jeho rodiče budou dostávat $1000 měsíčně v tom, co jeho právníci popisují jako „mučednické posmrtné odškodné.“
 
Dohoda, kterou dostal El-Khalifi za přiznání vyžaduje minimální trest v délce 25 let, o což usilují i jeho právníci.
 
Co dodat – když pomineme idiocii a jedovatou žákeřnost celého procesu, kdy během půl roku někomu – kdo často nemá mentální kapacitu na to, aby se vám bránil – vymyjete mozek a následně ho šoupnete za mříže, jedná se přinejmenším o další příležitost pro tajné služby k ospravedlnění jejich existence, ale hlavně k udržení strašidla terorismu při životě. Ano, strachu z těch samých „teroristů,“ kterým jsme předali bez mrknutí oka celou Libyi – tedy hned po tom, co jsme ji poslali zpět do doby kamené a zapříčinili smrt desítek (ne-li stovek) tisíc lidí – a těch samých teroristů, kterým se snažíme předat do rukou Sýrii.