Evropský soud: Státy musí podporovat homosexualismus!

21.12.2013 21:19
Minulé úterý rozhodl Nejvyšší evropský soud, že státy EU musí podporovat homosexuální páry stejnou měrou, jako podporují manželství. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že lidé ve stejnopohlavních svazcích vzásadě vstupují do obdobných vztahů jako lidé v manželstvích, kdy žijí ve společné domácnosti a poskytují si vzájemnou podporu, a neměli by být tedy ukráceceni ani o jakoukoli podporu státu, jaká se dostává (heterosexuálním) manželstvím.
 
Etické aspekty či společenskou přijatelnost, a v neposlední řadě přínosnost (rodina, děti, výchova) soud neměl za až tak významné. Judikoval tak v případu homosexuálního francouzského občana, který zažaloval svého zaměstnavatele, že mu nechce poskytnout stejné benefity jako kolegům v manželství.
 
Ve čtvrtek naproti tomu prezident Ruské federace Vladimír Putin s vědomím morální převahy ve svém výročním projevu k Federálnímu shromáždění prohlásil, že Rusko bude hájit a chovat úctu ke konzervativním morálním hodnotám, na kterých vyrostla rozvinutá civilizace, a to i tváří v tvář „jiným zemím, které se vrací k prvobytně pospolné společnosti“ (přerušeno potleskem!).