Česko bude léčit ukrajinské teroristy

02.03.2014 19:15
Každý kdo má v ruce zápalnou láhev je podle mého skromného názoru terorista. Pokud by se podobný rozsah útoků uskutečnil s SRN nebo USA, tak mrtvých bude mnohem více. Žádné ozbrojené složky na světě, na sebe nenechají střílet nebo házet zápalné láhve.
 
Česká republika poslala do Kyjeva dvě moderní letadla pro zraněné revolucionáře. Pro zraněné z Ukrajiny letadlo a pro české nemocné děti se vyhlásí sbírka! Skutečně moderní demokracie v praxi. Ukrajina má peněz dostatek. Přesněji řečeno na fotbal má peněz dost, ale na potřebné se jich už nedostává. Tento způsob hospodaření je velmi podobný ve všech okolních státech.
 
Nové volby skutečný problém na Ukrajině rozhodně nevyřeší. Oligarchové, v našem slovníku se spíše používá slovo kmotr nebo šibal se o své zisky rozhodně nenechají připravit. Před časem se v televizi veřejné služby vyjádřil jeden z ministrů minulé ukrajinské vlády, který přiznal, že jejich ekonomiku ovládá zhruba deset rodin. Rozhodně není důvod těmto slovům nevěřit. Včera se v televizi vyjádřil spokojený pan Pitr, že podniká v energetice. Vzhledem k rozloze naší země to u nás ani deset rodin nebude. Volby nic nevyřeší, pokud by snad mohli něco změnit, tak by je oligarchové již dávno zrušili.
 
České nemocnice již v současné době evidují miliónové pohledávky za léčbu nepojištěných občanů z Ukrajiny. Český stát již dlouhá léta posílá miliardy korun na Ukrajinu. Jedná o odpočet na děti, který nás inkasují cizinci. Kalousek a další ministři tomu jenom mlčky přihlíželi. Toto skandální drancování státního rozpočtu trvá dlouhá léta. Levná pracovní síla z východu u nás deformuje trh práce a bude hůř. Další „geniální“ nápad našich politiků je zrušení víz do ČR. Švýcarsko, Francie a další země si chrání pracovní trh, ale my budeme rušit víza. Kyjev je velké varování. Je třeba si uvědomit, že vlna nespokojenosti se bude šířit dál. Sociální a národnostní nepokoje je velké bezpečnostní riziko budoucnosti. Dnes hoří Kyjev a zítra …
 
Před časem se strašilo Řeckem, ale skutečný strašák současnosti a budoucnosti je Ukrajina.