Bilderberg svolává mimořádnou schůzi v Římě, aby zachránil vládu Maria Montiho

16.11.2012 17:52

 

Italský premiér je pod palbou na mnoha frontách na výročí svého jmenování. Jeho mandát vládne technokratickou vládou a provedl nepopulární úsporná opatření, tím ztratil podporu. Ale kavalerie je na cestě.
 
Média v Itálii hlásí, že byl řídící výbor Bilderbergu (viz seznam členů) svolán na mimořádnou schůzi v Římě, aby diskutovali rozvíjející se evropskou krizi a jak zachránit svého muže v Itálii, Maria Montiho.
 
Hodnostáři a pozvaní hosté se údajně ubytují v Hotelu de Russie blízko Piazza del Popolo v Římě. Údajně schůzi navštíví mnozí Italové z oblasti politiky a financí. Osud Řecka a budoucnost Itálie jsoul v popředí agendy.
 
Setkání se časově shoduje s napjatým vyjednáváním mezi Montim a britským premiérem Davidem Cameronem o rozpočtu EU a větší krizi týkající se zemí PIIGS (Portugalsko, Itálie, Irsko, Řecko a Španělsko). Obě hlavy státu mají významné neshody co se týče navrhovaného zvýšení rozpočtu.
 
Jen před několika týdny bývalý italský premiér Silvio Berlusconi byl odsouzen na základě obvinění z daňových podvodů, hrozil svrhnout Maria Montiho za špatné zacházení s ekonomikou. Berlusconi navrhl, že by strana Lid svobody (PDL), největší strana v parlamentu, mohla odstoupit od podpory Montiho, což by mohlo způsobit předčasné volby.
 
Monti se ve středu objevil na recepci pořádané miliardářem (magnát s nemovitostmi) Francescem Gaetano Caltagironem, jehož zeť Pier Ferdinando Casini vede malou středovou politickou stranu UDL a vede kampaň za udržení Montiho u moci.
 
Monti, dlouhou dobu insider Bilderbergu, zůstává oblíbencem establishmentu, a několik komentátorů v USA naznačují, že jeho setrvání u moci je reálná možnost, kterou mnozí z nich vidí jako klíč k udržení evropských financí pod kontrolou tváří v tvář protestů a nelibosti obyvatel nad úspornými opatřeními.
 
Všeobecná podpora Montiho se snížila na polovinu, až na 35%, zatímco protestní strany získávají vliv v nedávných volbách.
 
Částečný překlad článku Bilderberg Calls Emergency Meeting in Rome to Save Mario Monti Government