Austrálie a nová uhlíková daň. Její kritika je trestný čin. Uhlíková policie v ulicích

02.08.2012 19:23

 

Australská vysoce nepopulární uhlíková daň, tolik vychválená Obamou jako vzor pro svět, začne platit od 1. července, a její dodržování bude střeženo zákony, které zakazují majitelům obchodů, aby na ni sváděli zvýšení cen. Ti, kteří se proviní, mohou být pokutováni obrovskou sumou více než milión dolarů.
 
„Obchodům a restauracím hrozí pokuta až 1,1 miliónu dolarů, pokud číšníci či prodavači svedou na uhlíkovou daň zvýšení cen, nebo budou zveličovat její dopad,“ oznamuje Daily Telegraph.
Podle předsedy Australské komise pro konkurenci a klienty Michaela Schapera se varování vztahuje na „poznámky učiněné personálem do telefonu, v obchodě či na schůzích. Také se týká reklamy, označení výrobků, webových stránek, faktur, smluv a jednání o smlouvách.“
Toto drakonické opatření bude zesíleno týmy „uhlíkové policie“, které budou procházet ulicemi a provádět inspekce v obchodech, aby zajistili, že nikdo nečiní žádné poznámky k této dani.
 
To, že nesouhlas s uhlíkovou daní je prohlášen za kriminální čin, ukazuje příkladně, jak toto opatření prosazované v minulých letech dosahuje dále než je pouhé donucení 500 největších australských společností, aby platily navíc 23,78 dolaru za každou tunu emitovaného CO2.
 
Nejenže Australané dostanou zásah v podobě zvýšení cen všeho od energie po jídlo, ale i malí obchodníci budou zastrašováni, aby mlčeli, když budou nuceni platit více za základní potřeby. Ceny energie v celé zemi již tak raketově stoupaly po celý minulý rok.
 
Po schválení uhlíkové daně australským federálním parlamentem v minulém roce se vláda „snaží vymýtit jakýkoli nesouhlas se zákonem, který ničí pracovní místa,“ napsala Miranda Devine.
„Je to vše velmi orwellovské: daň, jejíž jméno nesmí být vysloveno. Platíme za hysterii kolem změny klimatu, která drží Austrálii již deset let.“
 
„Ale ať je taktika jakkoli orwellovská, ať si přijde kolik chce tajných policajtů k holičům a vyptávají se na důvody zdražení, jedna pravda zůstává: Austrálie se dostala do ošemetné situace tím, že uložila uhlíkovou daň, která zlikviduje podnikání, zhorší situaci rodin a odkáže Australany ještě těsněji na almužny vlády.“
 
„A brzy budeme posílat miliardy dolarů za moře, abychom nakoupili bezcenné cáry papíru nazvané uhlíkové kredity. Investiční bankéři, právníci a obchodníci s uhlíkem zbohatnou, a právě tak jako všichni obvyklí podvodníci a výrobci lží napojení na vládní toky peněz daňových poplatníků.“
 
I když byl Obama donucen ustoupit od uhlíkové daně v Americe, chválil minulý rok australský systém jako „dobrý pro svět“.
 
Jak se již zdokumentovalo, celý scam s uhlíkovou daní je podvod, který nemá nic společného s pomocí životnímu prostředí, i kdybyste věřili hysterii kolem změny klimatu. Základním účelem je napakovat kapsy „uhlíkových miliardářů“ jako jsou Al Gore a Maurice Strong.