Schengen je před rozpadem, v Amsterdamu se rozhoduje o znovuzavedení hraničních kontrol na 2 roky. Schengen možná umře nadobro. Konec EU? Konec globalizace?

26.01.2016 07:59
V Amsterdamu bylo zahájeno klíčové zasedání ministrů EU a hlavním tématem bude návrh na pozastavení platnosti Scehngenské smlouvy na dobu 24 měsíců. Znamená to, že na dva roky by se na všechny hranice vrátily fronty a kolony kamionů, čekací doby až několik hodin, zejména v létě a mnoho dopravců by muselo zcela změnit jízdní, dopravní a dodávkové harmonogramy. Zamezení volného pohybu v EU by znamenalo počátek rozpadu EU, protože v mnoha průzkumech veřejného mínění je právě volný pohyb mezi občany EU označován za jediný důvod jejich podpory myšlence jednotné Evropy. Pokud by Schengen padl, byť třeba jen na dva roky, znamenalo by to odstartování konce celé EU
 
Zajímavé jsou především pohyby na finančních trzích. Dají se očekávat prudké propady cen globalizovaných firem, které přepravují zboží po Evropě, potravinářský průmysl, kurýrní služby, dopravní firmy, spedice, soukromá autobusová a vlaková přeprava. Konec globalizace. Tak to nazývají pozorovatelé z Bloombergu v USA, protože konec Schengenu není o uprchlících. Je to o konci globalizace! Konec Schengenu poškodí globální značky, producenty a firmy s globalizovanými charakteristikami dopravy zboží či služeb.
 
Na fóru v Davosu bylo možné z chování šéfky IMF Lagardeové vypozorovat, že globalizace a světové trhy se zadrhly, cena ropy klesá dolů, ale už ne kvůli Islámskému státu a jeho levné ropě, ale kvůli padající ekonomice celého západního sektoru NWO, celý západní trh nyní stojí na počátku mohutné ekonomické recese, která překoná tu z let 2008 až 2011 až několikanásobně. Uprchlická krize zakryla problém celé západní ekonomiky. Nezájem o ropu a pokles ceny ropy k historickým minimům je signálem, že světové trhy se zastavily. Negenerují spotřebu. Něco se stalo.
 
Hlavním důvodem je nastartování chudoby v USA na plný výkon, kde došlo za vlády Husseina Obamy k likvidaci střední třídy v USA a její bezuzdné spotřeby, na níž byly ceny ropy závislé. Střední třída v USA se nyní potácí na hraně přežití, a to přestože na první pohled se zdá, že nízká nezaměstnanost by měla nastartovat spotřebu a ekonomický růst. Ale to se neděje. Nízká nezaměstnanost v USA je totiž devalvována krácenými pracovními úvazky, a tím pádem nízkými výdělky. Ve statistikách státu proto sice figuruje hezké číslo nízké nezaměstnanosti, ale struktura nových pracovních míst je mnohem hůře placená, než byla práce nezaměstnaného člověka předtím v jeho předchozím zaměstnání.
 
Ekonomické plíce světa se zadřely. Amerika nespotřebovává, rodina Saudů a Arabové nemají komu prodávat ropu, není o ní zájem, Čína nemá zchudlým Američanům už co prodávat v takových objemech, jako bylo zvykem kdysi a Evropa čelí migrační invazi, konec Schengenu zpomalí globalizaci, obchody zdraží, doprava zboží, služeb a lidí se zpomalí. Plán generálního architekta NWO se naplňuje. Západní civilizace chudne a méně spotřebovává. Procesy řízení však zůstávají globalizované, pouze se izolují trhy a suspenduje se globální spotřeba surovin „západní“ sekce NWO. Írán se svojí ropou přichází do podivné doby, kdy o ropu není zájem, i když sankce padly (s výjimkou USA, které uvalily vzápětí sankce nové na Írán, ale jinak celkem nepdostatné). Konec Schengenu je i v souladu s NWO, jehož cílem je snížení cestování mezi zónami globalizovaného světa a upoutání osob k jednomu místu (monetární feudalismus -> hypotéky, úvěry, které drží člověka na jednom místě po celý život). Toto zdánlivě neplatí pro uprchlíky, ale jejich cílem je právě zchudnutí Evropy a nastavení systému řízeného chudnutí a řízené migrace uprchlíků do EU.
 
Zdroj: https://aeronet.cz/news/video-schengen-je-pred-rozpadem-v-amsterdamu-se-rozhoduje-o-znovuzavedeni-hranicnich-kontrol-na-2-roky-schengen-mozna-umre-nadobro-konec-eu-konec-globalizace-cz-titulky/