Probíhají konkrétní přípravy na další světovou válku. Přesouvání zdrojů aliance do Polska

10.08.2014 13:23
Podle mnohých, dokonce oficiálně potvrzených informací NATO soustřeďuje v Polsku vojsko a zbraně na bleskovou válku proti Rusku. Existují zprávy, že se to děje i na polsko-německé hranici. Mají tam být umístěny jednotky z celé Evropy a USA pod vedením USA. V malých periferních zemích kolem Ruska už američtí "vojenští poradci" sestavují a trénují jednotky.
 
Europe Times informují, že generál Philip Breedlove na konferenci NATO na nejvyšší úrovni v září předloží "návrh", aby členské země NATO ve východních zemích - zejména v Polsku - co nejdříve vytvořili základny a vybavili jejich zbraněmi a střelivem, aby se tam umožnilo okamžité soustředění jednotek a co nejrychlejší pohotovost. Tyto jednotky je třeba ihned uvést do pohotovostního stavu jako "multinárodní jednotky severovýchod". Už je navrženo několik stanovišť. Jako těžiště na uskladnění zbraní a munice má posloužit zejména Štětín. Stačí jediný pohled na mapu a je zřejmé, že Štětín je vzdálený jen kousek od německé hranice. Přibližně o 30 kilometrů dál se nacházejí městečka Pasewalk a Gramzow. Netřeba mnoho fantazie na představu toho, co se stane, když Rusko tento zbrojní a muniční sklad zničí raketou, aby narušil sestavení útočného fronty proti sobě.
 
NATO již výrazně posílilo svou vojenskou přítomnost v Baltském a Černém moři a vyslalo další vojenská letadla do východní Evropy.
 
Generál Breedlove se už v červenci v Neapoli jasně vyjádřil, že NATO musí zřídit předem umístění výstroje, zásob a vojenského areálu, aby bylo možné co nejdříve přijmout jednotky. Musí to být plně funkční, fungující 7 dní v týdnu, 24 hodin denně, píše Times. Dále vysvětluje, že toto rozsáhlé předzásobení a skladování je přípravným stupněm rozsáhlého přeložení jednotek NATO do Polska. Obranné seskupení NATO je toho názoru, že toto shromáždění zbraní a ozbrojených sil je třeba na obranu před nepřátelským ruským vpádem. Je si prý vědomo, že ruská generalita by to mohla vnímat jako přípravu na bleskovou válku proti Rusku.
 
Times dále uvádí, že Moskva považuje shromáždění jednotek NATO v Evropě za součást nepřátelské politiky, která má za cíl přesunout vojenské zdroje aliance blíže k hranicím Ruska. Současná vojenská doktrína Ruska dovoluje použití všech zbraní, kterými disponuje, včetně taktických jaderných zbraní, jako odpověď na útok konvenčních ozbrojených sil na Rusko, píše se v Times.
 
Konkrétní přípravy na válku probíhají už jistý čas. Agentura Reuters informovala (Reuters / Kacper Pempel): 6. polská výsadková brigáda již provedla kompletní kontrolu zbraní a už v květnu se ve výcvikovém středisku pozemních sil ve Olesz při městě Drawsko Pomorskie na severozápadě Polska zúčastnila cvičení spolu s výsadkáři bojové skupiny 173. brigády.
 
Ministr obrany Velké Británie Michael Fallon veřejně oznamuje na vládní stránce www.gov.uk :
 
"Máme velkou příležitost, na setkání NATO na nejvyšší úrovni prodiskutovat, jakou odpověď chci nadále dávat na ilegální anexi Krymu Ruskem a jeho destabilizaci východní části Ukrajiny. Spojené království hraje přitom centrální roli a nevylučujeme další vystupňování. "
 
Co znamená "další vystupňování", zřejmě není třeba vysvětlit. Přípravy na válku probíhají v plném proudu. O další zostření bude přirozeně postaráno. Existují například zprávy, že regulérní armáda Ukrajiny vystřelila směrem na Rusko balistické rakety, které dokáží nést atomové hlavice. Cíl byl zřejmě na oblast rebelů, přičemž hlavice o hmotnosti přibližně 450 kg dokáží nadělat v řadách civilního obyvatelstva děsivý masakr.
 
Nyní prý některé z těchto raket letěly až na ruskou hranici. Ruská obrana je sestřelila na poslední chvíli ještě nad ukrajinským územím. Údajně až v posledním okamžiku se Rusům podařilo zastavit automatický odvetný jaderný úder. Jelikož nelze vycházet z toho, že takový útok ukrajinské armády na Rusko byl předem sjednaný, lze z toho odvodit, že tu měl být zapálen další stupeň eskalace konfliktu. Ten se sestřeleným malajským boeingem očividně nezabral tak, jak bylo naplánováno.
 
Ještě i americká korespondentka ve zprávě stanice CNN s údivem v hlase řekla, že ukrajinská armáda, to jsou přece ti dobří (good guys) - ale to, že střílejí kolem sebe takovými raketami, určitě není v pořádku. Generálmajor Spider Marks zaujal k tomu - hmm, nazvěme to "stanovisko",mluvil dokola o tom, že ukrajinská armáda přece má právo na obranu [nepřipomíná vám to genocidu Palestinců Izraelem na Blízkém východě?] A vůbec, jsou to velmi nepřesné zbraně a tajné služby USA by určitě věděli, kam ty rakety mířily, a ukrajinská vláda má prý pocit, že se přece smí bránit. Co se týče  škod, všichni si přece děláme starosti o obyvatelstvo v této části Ukrajiny. Dá se to udělat jemněji?
 
Podle jisté zprávy z místa dění položila první korespondentka velmi dobrou otázku. Viděli jsme satelitní fotografie americké rozvědky, které mají doložit, že z ruské strany bylo stříleno na ukrajinské území, ale tytéž satelity by přece měli mít i fotografie, kde a kam regulérní ukrajinská armáda vlastně střílí své balistické rakety. Jenže ty nemáme k dispozici. "Budou nám ukazovat vždy jen fotografie jedné strany?" Ptá se a opatrně vysloví názor, že je to zkrátka velmi složitá (very tricky) politická záležitost.
 
V souladu s tím reagoval člen úzkého kruhu důvěrníků Putina. (Podle Financial Times) k rozsudku proti Rusku v případě Jukos řekl, "že rozsudek v případě Jukosu je ve světle mnohem větší geopolitické konfrontace o Ukrajinu nepodstatný, protože
 
" V Evropě bude válka . Skutečně si myslíte, že pak to bude ještě hrát nějakou roli? "
 
Zaútočí NATO již v říjnu?
Existují však i některé nepotvrzené zprávy z řad obyvatelstva. Server Kosmische-Tagesschau přinesl následující informaci:
 
"Mám dobrého přítele, který pracuje v letovém provozu v Berlíně. Ten informoval už před týdny, že vidí, jak jednotky americké armády přilétají do Evropy a masivně se vyzbrojují. A jiný přítel pracuje na stavbách na pobřeží Baltského moře při polské hranici. Tam dostal i z jiných staveb informaci, že všechny práce musí být dokončeny do konce září. Kromě toho získal i informaci, že nemocnice v té oblasti byly vybaveny dalšími léčivy a nouzovými lůžky s tím, že bude možné další místo na přijímání vyššího počtu pacientů. Taková náhoda ... Já jen tvrdím: nahání to strach! Nikdo si to nechce přiznat ... ale od října to tu bude vypadat jinak ... ".
 
Zdroj: https://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Default.aspx