EUGENIKA A BIOMETRIE

05.08.2012 21:05

"Je studiem agentur pod společenskou kontrolou, která zlepšuje nebo narušuje rasové kvality genomu budoucích generací, ať už fyzických nebo psychických." Sir Francis Galton

Vědecké zdůvodnění tyranie bylo vždy přitažlivé pro elity, protože to vytváří hodící se omluvu proč zacházet s člověkem jako s něčím nižším, než je zvíře.

Robert Thomas Malthus, známý pro své rčení, že nedostatek potravin by byl dobrý, protože by odstranil chudé. Jeho fiktivní scénář se bude později nazývat Malthusiánská katastrofa. Malthus je důležitý, protože jeho myšlenky vedly k vzestupu nového druhu vědy, který bude dominovat během historie po následujících více než 200 let.

Charles Darwin, obdivovatel modelu Malthusiánské katastrofy, rozvinul teorii evoluce, jejíž klíčovou myšlenkou je přežití nejsilnějšího. S pomocí T.H.Huxleye, známého jako Darwinův buldok pro svou silnou podporu Darwinových teorií, byly Darwinovy teorie prosazeny do širokého přijetí v klíčových vědeckých kruzích po celé Anglii a poté ve světě.

Darwinův bratranec Francis Galton, považovaný za otce eugeniky, viděl příležitost k pokroku lidstva skrze vládu Darwinovy evoluční teorie a aplikované sociální vědy k vyvinutí Sociálního Darwinismu.

Rodiny Darwina, Galtona, Huxleye a Wedgwooda byly tak posedlé svými teoriemi sociálního designu, že slíbily, že se budou křížit jen mezi sebou. Nesprávně předpovídali, že během jen několika generací, vytvoří supermany.

Vynořující se pseudověda pouze kodifikovala praxi šlechtění, už tak populární mezi elitami po tisíciletí. Onen experiment čtyř rodin byl katastrofou. Během pouhých dvou generací křížení, bylo blízko k 90% jejich potomstva těžce mentálně nebo fyzicky postižené, nebo zemřelo při porodu. Zámožné vrstvy planety a obzvláště královské rodiny světa, které byly už posedlé šlechtěním a naplněné kořistnickým opovržením k nižším třídám, uchvátily novou vědu a začaly agresivně prosazovat její cíle celosvětově.                                                                       

Biometrie vypadá jako nová věda, ale ve skutečnosti byla vyvinuta právě Galtonem už v 70. letech 19.stol. jako metoda ke stopování rasových znaků a genetického původu a jako cesta k rozhodování, komu bude dovoleno se rozmnožovat. V roce 1904 bylo založeno výzkumné centrum v Cold Spring´s Harbor v USA eugenikem Charlesem Davenportem, financované prominentními loupežníky Carnegiem, Rockefellerem a Harrimenem.

V roce 1907 byly schváleny první sterilizační zákony v USA. Občané s jemnými deformitami nebo nízkým skórem ve svých záznamech byli zatčeni a nuceně sterilizováni. 

V roce 1910 byl v USA založen Úřad eugenických Záznamů. Tehdy v Británii založili první síť sociálních pracovníků, výslovně, aby sloužili jako informátoři, kteří prosazovali eugenický kult rasy, který rychle získával kontrolu nad západní společností. Sociální pracovníci rozhodovali, komu budou odebráni jejich děti, kdo bude sterilizován a v některých případech, kdo bude tiše zavražděn.

pd